Baklava
2011.12.15. 09:32
Hozzvalk a tszthoz:
30 db rteslap
20 dkg szatlan, olvasztott vaj
30 dkg darlt di
10 dkg cukor
1 kvskanl rlt fahj
15 dkg mz
A sziruphoz: 1 db citrom, 10 dkg mz, 2 dl vz, 1 db narancs hja
15 dkg mzet felmelegtnk, hozzadjuk a cukrot s llandan kevergetve felolvasztjuk. Beletesszk a dit s sszekeverjk. egy tepsit kikennk vajjal. Rtertnk kt rteslapot, megkenjk olvasztott vajjal, ismt kt rteslap kvetkezik vajjal megkenve, ezt ismteljk 10 rteslapig. Ekkor ezekre kenjnk a dis tltelk felt, majd kettesvel vltogatva megint 10 lap kvetkezik. Rkenjnk a tltelk msik felt, vgl betakarjuk a maradk 10 lappal, mindig bevajazva. A stemny tetejt les kssel bevgjuk olyan formra, ahogy szeretnnk szeletelni. aranysrgra stjk. Amg a tszta sl, elksztjk a szirupot: a citrom levt sszekeverjk a vzzel, mzzel s narancshjjal felforraljuk. Amikor elkszlt a stemny, a vgsokat teljesen tvgjuk a tszta aljig, meglocsoljuk a kihlt sziruppal, tetejt meghintjk dival.
|