Szarvasfejes muffin
2011.12.14. 16:15
Hozzvalk:
A tszthoz: 1 narancs leve, 2 ek. forraltbor-fszer, 2 tojs, 2 dl joghurt, 8 cl olaj, 25 dkg liszt, ½ csomag stpor, 1 mk. rlt fahj, 8 dkg cukor, 8 dkg rlt mandula, 5 dkg csoki reszelk
A krmhez: 5 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 1 ek. kakapor
A dsztshez: 15 dkg csokold, 12 szem piros cukorka, marcipn
Elkszts:
A narancslevet sszeforraljuk a forraltbor-fszerrel, majd levesszk s hagyjuk teljesen kihlni.
sszekeverjk a tojsokat,a joghurtot, a kihlt fszeres narancslevet s az olajat. egy tlban sszeforgatjuk a lisztet a stporral, a fahjjal, a cukorral, egy csipet sval s darlt mandulval. A szraz, lisztes rszhez hozzkeverjk a tojsos-joghurtos rszt, majd a vgn a csokoldreszelket is beledolgozzuk.
a stt 180C-ra elmelegtjk. A muffin stformkba beletesszk a paprokat s a tsztt elosztjuk 12 rszre. A Stben 20-25 percig stjk, majd a stbl kivve flretesszk, htjk.
A dsztshez megolvasztjuk a csokoldt, s a kis paprzacskbl stpaprra agancsokat nyomunk. Hagyjuk megdermedni. A krmhez habosra keverjk a vajat a porcukorral, majd hozzadjuk a kakaport s jl elegytjk. A muffinok tetejt bevonjuk a krmmel, beletzzk a szarvakat, rtesszk a cukrokat, majd kis marcipn golykbl elksztjk a szemeket is.
|