Gesztenyekrmes-csokolds fnkocskk
2011.12.14. 16:12
Hozzvalk 20 darabhoz:
6 dkg margarin vagy vaj
csipet s
12,5 dkg finomliszt
4 tojs
A krmhez:
2 tojssrgja
5 dkg porcukor
1 csomag bourbon vanlis cukor
25 dkg gesztenyemassza
3 evkanl rum
2 dl behttt tejszn
4 dkg tcsokold
3-4 szelet narancs
nhny citromflevlke
A fnktszthoz 2,5 dl vizet felforralunk a margarinnal s a sval. Egyszerre beleszrjuk a lisztet, s erteljesen addig keverjk, a mg a massza sszell, elvlik az edny faltl. Lehzzuk a tzrl, hagyjuk langyosra hlni, majd egyenknt hozzadjuk a tojsokat, s knny masszv keverjk, azaz kpviselfnkot, n. getett tsztt ksztnk. A masszt csillagcsrs habzskba szedjk, s egymstl tisztes tvolsgra 20 db dinyi halmot nyomunk belle egy stpaprral blelt tepsibe. 220C fokra elmelegtett stben (amelynek aljra betettnk egy forr vzzel flig telt ednyt) 15-18 percig stjk. Mg melegen levgjuk a kalapjukat, hagyjuk kihlni.
A krmhez meleg vzfrdbe lltott habstben srre keverjk a tojssrgjkat a porcukorral s a vanlis cukorral. Lehzzuk a tzrl, hozzkeverjk a gesztenyemasszt s a rumot, hagyjuk teljesen kihlni, aztn beleforgatjuk a kemny habb vert tejsznt. Csillagcsrs habzskba szedjk, s arnyosan elosztva megtltjk vele a fnkocskkat. Tlals eltt a csokoldbl burgonyahmozval forgcsokat farigcslunk. A narancsszeleteket hat-nyolc hromszgre vgjuk, belelltjuk a krmbe, tetejt, meghintjk a csokoldforgccsal s citromflevlkkkel dsztjk.
|